Inger Ginger Holmqvist

Diplomerad kostrådgivare

Inger Ginger – diplomerad kostrådgivare, coach & aromaterapeut

IngerGinger är kostrådgivare. Recept på hälsosam, nyttig och god mat.

Mat ska vara god, vällagad och kryddad med mycket kärlek. Samtidigt ska den ge oss den energi och näring kroppen behöver för att upprätthålla en god hälsa som får oss att känna oss pigga, glada och levande.

Det jag vill inspirera till i min verksamhet som kostrådgivare är glädjen med att äta och laga god och hälsosam mat utan att ge avkall på vare sig det goda eller hälsosamma. Jag vill inspirera dig till hur man med några enkla knep och lite förberedelse får ihop en bra och närande måltid mitt i vardagens alla göromål. Och att hitta vad som är rätt för dig! Vi är alla olika så ingen diet passar alla. Jag vill att du ska upptäcka vad du mår bra av och att inte låta någon mattrend bli en stressfaktor eller ett måste. Mat ska av njutas i balans och harmoni.

Mitt intresse för kosten ur ett hälsoperspektiv väcktes i 20-årsåldern, då led jag av magproblem, som man i dag förmodligen skulle diagnostisera som IBS (Irritable Bowel Syndrome). Jag började prova mig fram med olika typer av kost och dieter med skiftande resultat. Så småningom kom jag fram till att det handlar om att vara i balans med hela mig, både kropp och själ, och att det handlar om att lära sig lyssna till och förstå sin egen kropp.

För att må bra behöver vi hitta tillbaka till vår inneboende förmåga att känna av och tolka kroppens och sinnets signaler. Ingen är bättre på att förstå och vara ditt bästa, än du! Du kan bli proffs på ditt välmående, bara DU!!”

Lite historia
Min kost och matresa började nog redan innan jag var född. Ja, så är det faktiskt! Min mamma, mormor och gammelmormor är och var alla riktiga matmammor som har lagt mycket kärlek i sin matlagning och bakning. Det skedde enligt gammal tradition och inte enligt dagens mattrender. Gammelmormor hade burkar fulla av olika slags kakor. Grannfruar och vänner kom till hennes kök, drack kaffe åt kakor och pratade, ofta om sina problem. Hon fungerade nog som grannskapets kurator.

Mormor bakade också kakor som döptes efter oss barnbarns och våra favorit; Jöjje-kaka, Nenne-kaka.. och sååå god mat hon lagade. Mina barn älskade att få åka till sin gammelmormor och äta vällagad traditionell husmanskost.

Mamma däremot var redan när jag var liten betydligt modernare och ville prova det nya, gärna med utländska inslag och med en hälsosam touch. Det är det arvet jag vuxit upp med och bär med mig. Jag har alltid älskat och sett fram emot stunderna att äta god och vällagad mat.”