Midsommarsallad

23 juni 2017

Midsommarsallad

 4 tomater
1 gurka
1 grön paprika
1 liten rödlök
4 fikon
150 g. getost av fast typ
1 knippe basilika
________________
olivolja
citronjuice
salt
peppar
honung

Skär ner tomaterna i centimeterstora bitar. Skala eventuellt gurkan, dela den i fyra delar på längden och skär bort det mesta av kärnorna och skär sen ner i centimeterbitar. Skär ner paprikan i något mindre bitar än tomaterna och gurkan. Finhacka rödlöken. Skär getosten i kuber och blanda alla dessa ingredienser i en skål. Dresssa med citronjuice och olivolja salta och peppra och blanda om.

Finhacka basilikan. Skala fikonen och skär ner även dem i centimeterstora bitar. Lägg basilika och fikon i skålen ringla över ett par-tre teskedar honung. Blanda väldigt försiktigt så att fikonen inte mosar sig.

Ät och njut och glad midsommar!!