Blomkålstabbouleh

6 augusti 2018

Det här är en super sommarfräch rätt. Funkar som sallad eller tillbehör till annat. Prova!

Blomkålstabbouleh

1 medelstort blomkålshuvud
1 liten påse ruccola, ca 70g.
1 knippe persilja
1 gurka
1 avokado
1 röd paprika
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 msk citrondressing bas (se separat recept)
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm cayenne
½ tsk himalayasalt

Skölj och dela blomkålen i mindre bitar. Kör den i matberedare på lägsta hastigheten tills den blir grynig.

Grovhacka ruccola och persilja. Skala och tärna gurkan och avokadon i centimeterstora bitar. Tärna paprikan i något mindre bitar. Finhacka rödlöken.

Lägg blomkålsgrynet tillsammans med de övriga grönsakerna i en skål och blanda om.

Ringla citrondressingen över grönsaksblandningen och blanda om försiktigt.