![](https://d15xily2xy6xvq.cloudfront.net/main/image/resize?file=accounts%2F15306%2Ffiles%2F211.jpg&t=pd1k7a&method=crop&crop%5Bx%5D=0&crop%5By%5D=0&crop%5Bwidth%5D=1080&crop%5Bheight%5D=1082&max_width=850)
Det här är en super sommarfräch rätt. Funkar som sallad eller tillbehör till annat. Prova!
Blomkålstabbouleh
1 medelstort blomkålshuvud
1 liten påse ruccola, ca 70g.
1 knippe persilja
1 gurka
1 avokado
1 röd paprika
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
2-3 msk citrondressing bas (se separat recept)
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm cayenne
½ tsk himalayasalt
Skölj och dela blomkålen i mindre bitar. Kör den i matberedare på lägsta hastigheten tills den blir grynig.
Grovhacka ruccola och persilja. Skala och tärna gurkan och avokadon i centimeterstora bitar. Tärna paprikan i något mindre bitar. Finhacka rödlöken.
Lägg blomkålsgrynet tillsammans med de övriga grönsakerna i en skål och blanda om.
Ringla citrondressingen över grönsaksblandningen och blanda om försiktigt.