Reboot - Nystart

8 juni 2017

Reboot - Nystart!

Att rensa ut och starta om, det är ju vad vi gör med datorn när den inte längre fungerar optimalt, är full med virus mm. Självklart! Eller hur?

Det borde vara lika självklart med oss själva!

Men vi människor tycks många gånger ha betydligt mer tålamod med våra, både fysiska och mentala, krämpor än vad vi har med vår dators krämpor. Vi står ut med, eller tror att vi får lov att stå ut med, allt från dålig matsmältning, viktproblem, sömnbesvär, allergier, hormonobalans, led- och muskelsmärtor, huvudvärk, irritation, nedstämdhet mm. mm.

Jämförelsen med datorer är inte så bildlig som man kan tro, för ofta är många av ovannämnda symptom orsakade av överväxt av just virus och även bakterier, parasiter eller svamp. Dessutom kan vi även ha lagrat upp allt för mycket gifter och toxiner i kroppen. Den här kombinationen kan ställa till det och orsaka en mängd olika problem. Det är då det är dags att skrida till handling – Förändra, rensa ut och starta om!

 Och nu till det väsentliga; hur gör man då detta?

1. Undvik mat och dryck som kan störa det biokemiska systemet. Allt som skapar obalanser, belastar systemet och göder dåliga mikroorganismer.

2. Ät mat som hjälper kroppen att eliminera gifter och toxiner och som får de små elaka mikroorganismerna att vantrivas. Ät mat som göder goda mikroorganismer och hjälper till att balansera den inre biokemin.

Det är lätt när man kommer in i en negativ cirkel att det bara fortsätter och blir värre. Men det fungerar på samma sätt när vi kommer in i en positiv cirkel, det helt enkelt bara flyter på av sig självt. Man känner sig pigg, lätt, glad och frisk till både kropp och själ. Det tillståndet kan väl vara värt lite ansträngning.

Här kommer dock skillnaden mellan datorer och människor. För att uppnå effekten av en framgångsrik nystart, med den positiva cirkel-effekten, får vi människor lägga ner ca fyra veckor. Men vad är väl fyra veckor av ett helt liv om man dess utom får må BRA!

Recept för 4 veckors nystart mot ett hälsosamt och friskare liv

 Ta bort:
-       ägg
-       mjölkprodukter
-       socker (sackaros)
-       gluten
-       sojaprodukter (sojasås går bra)
-       onödiga gifter (besprutat, kemiska tillsatser)
-       raffinerade livsmedel (kemiskt, tekniskt processade)
-       minimera intaget av kaffe, alkohol och kolsyredrycker
-       animaliskt protein (konventionellt producerat)

Lägg till/ät mer av:
-       färsk frukt och bär
-       färska grönsaker, både råa och tillagade
-       frön och nötter
-       örter och kryddor
-       bönor, ärtor, linser
-       fullkorn (ej glutenprodukter)
-       vatten (gärna infused, dvs. som stått med t.ex. citron gurka ingefära mm)
-       mindre mängder animaliskt protein (vilt eller ekologiskt producerat)

Om du följer de här rekommendationerna i fyra veckor kommer du att uppleva en väsentlig skillnad i din energi och ditt välmående. Förmodligen kommer du inte ens längta efter den gamla maten. Visst det är ju säkert en förändring som måste till men med lite planering brukar det gå utmärkt. När det här sättet att äta blir en vana kommer du känna att du tagit kontroll över din hälsa och ditt välmående.

Här på sidan finns recept på rätter som är anpassade till den här kosthållningen och det kommer fler fram över. Följ också min blogg för fler tips som underlättar övergången till en ny kosthållning.

Våga prova nytt och du kommer få nytt resultat!