Leva Hormonsmart

17 maj 2017

Att leva Hormonsmart!

Varför ska vi gå omkring med diverse åkommor, krämpor, problem med humöret eller negativa känslor om vi inte behöver. Om vi stödjer våra hormoner på ett naturligt sätt kan vi i många fall bli fria från, eller avsevärt förbättra många störande symptom ifrån grunden.

För att må bra, behöver vi ha naturlig balans på hormonerna. Hormoner styr många av våra kroppsliga funktioner men också vårt humör och även vår personlighet. Med hormonerna i balans mår vi helt enkelt bra på alla plan. Det här är faktiskt något vi själva kan ha mer kontroll över än vad vi kanske tror. Det handlar helt enkelt om kunskap, kunskap om hur man på bästa sätt stödjer sitt hormonsystem, hur man kan leva Hormonsmart!

Vad vi äter har en direkt inverkan på många av våra hormoner. De flesta vet till exempel att olika födoämnen påverkar insulinet, som är ett hormon, som ökar upptaget av socker i cellerna, men även inlagring av fett. Med mat, yoga och andningsövningar kan vi påverka och stödja en rad olika hormon i kroppen.

Se exempel på Hormonsmart yoga på: justyoga.se

Exempel på symptom och funktioner vi kan påverka genom att leva Hormonsmart är: 

-      Fettinlagring, att bränna eller lagra fett.
-       Sköldkörtelsymptom.
-       Symptom av binjureutmattning.
-       Övergångsbesvär som vallningar mm.
-       PMS och vissa typer av infertilitet.
-       Sömnrubbningar.
-       IBS och andra matsmältningsproblem som gaser svullen buk mm.
-       Allergier och vissa andra autoimmuna symptom.
-       Humörsvängningar och nedstämdhet.

Och mycket mer!

Kanske det är dags för dig att ta ditt liv och ditt välmående i dina händer och lära dig att leva hormonsmart. Det finns så mycket att vinna på att själv ta över rodret och lära sig mer om sin egen hälsa.  Det är inte svårt, men det är naturligtvis olika hur mycket omställning av kost och vanor du behöver göra, beroende på vad du är van vid. Men kom ihåg att.

Även små förändringar kan göra stor skillnad!

Med glädje hjälper och bistår jag dig på din väg mot ett hormonsmart liv.
Att må bra är bra. Att må fantastiskt är fantastiskt! Och det är absolut möjligt.

Fortsättning följer:  Reboot --> Nystart!