Detox,dag 9

28 augusti 2017

Detox, dag 9

Tips: Planera måltiderna ett par tre dagar framåt så du vet vad du ska tillaga och har det du behöver hemma.

Redan dag 9, wow! Nu går det av bara farten.
Nu är verkligen all känsla av huvudvärk, svaghet och trötthet borta.

Helgen har gått åt att till få huset i ordning, här i Spanien, efter att inte varit här på två månader. Jag har också haft mer tid att planer och förbereda våra måltider vilket har lett till att vi ätit fantastiskt gott, som typ zucchini pasta med tomatsås, Raw tacos, blomkåls-tabbouleh osv.  (inga recept just nu, men kommer snart på hemsidan).

Jag tänkte idag beskriva lite mer om varför jag detoxar och vad jag äter.
Som jag skrivit om i tidigare inlägg, har vi många års upplagrade tungmetaller, toxiner och andra gifter i koppen, många har också överväxt av framförallt olika virusstammar, bakterier och kanske även parasiter. Dessutom är för mycket stress en påtaglig faktor för obalans då kroppen överproducerar stresshormon somt till exempel adrenalin och kortisol. Det här kan också ställa till mycket oreda i kroppen.

Det här detoxsystemet följer riktlinjerna enligt Anthony Williams, Medical Medium. En fantastisk källa för möjligheten till naturligt läkande på alla plan.

Det jag äter är en lite striktare variant av raw food då inga frön och nötter ingår (har fuskat lite på den). Det innebär råa ovan-jord-grönsaker, lite rödlök, massor av vitlök, örter, färsk frukt och bär, med små mängder fett i form av avokado eller kokosolja och endast små mängder Himalayasalt. Ja, även små mängder rå honung får jag äta, inte att förglömma. Japp, that’s it!

Så tillagat, blir det mycket färskpressad juice, smoothies, sallader och så försöker jag att piffa till det med någon mer tillredd rätt som jag beskrev ovan, som zucchinispagaetti med tomatsås, raw tacos osv.

Jag betraktar inte mig själv som sjuk eller att jag har några allvarliga problem men det finns ändå några krämpor som jag dras med som kan vara nog så störande när jag känner av dem. Framför allt är det migrän som jag fått sen ca 5 år tillbaka. Den dyker upp i skov om ett par vändor åt gången, med lyckligtvis ganska långa mellanrum. Jag har också lätt att få urinvägsinfektioner, som ofta leder till antibiotika kurer som skapar obalanser bl. a. med mage och matsmältning, och så har jag någon form av låginflamationstillstånd i höftlederna som jag känner av, till och från, och har gjort så sedan min första graviditet. Så vad är väl 28 dager av hela mitt liv? Jag viker dem gärna för att se om jag kan bli av med krämporna.

Jag har också för avsikt att ta det här som en språngbräda till en generellt bättre kosthållning. Jag har, enligt min egen mening, ätit ganska bra förut också, men jag skulle vilja gå ett steg till. Till exempel vill jag gå mot en mer vegansk kost. Jag är inte benägen att vara absolutist med någonting, inte med att vara vegan heller men om jag äter riktigt bra som grund kommer lite avvikelse inte att ha någon betydelse tänker jag. Jag tror inte att det är bra att bli för strikt, och hård mot sig själv, då det kan leda till stress när det inte funkar som man tänkt sig. Då är man där igen med stressen som belastar kroppen och knoppen och stör jämnvikten.

Förutom det är jag dessutom extremt nyfiken. Vad händer med mig när jag äter så här ren mat i 28 dagar? Hur kommer jag reagera både emotionellt och fysiskt? Kommer jag att få abstinens efter något? Vad är min högsta potential till hälsa? Hur går det socialt när man avviker från normen med både mat och dryck? Det finns ju många sociala konventioner runt mat, men än så länge har vi inte varit så särskilt sociala så vi får väl se hur det går. De allra flesta är ju faktiskt oerhört nyfikna.

Ja, många funderingar finns det och jag ser fram emot att få dra slutsatserna efteråt. Just nu känns det i alla fall väldigt bra och fortsättning följer.

Inger Ginger