Detox, dag 3 och 4

23 augusti 2017

Detox, dag 3 och 4

Tips: Försök, om möjligt, förlägga en detox så de första 4-5 dagarna inte krocka med intensivt arbete.  Man behöver både extra vila och att man kan få olika fysiska symptom under de första dagarna.

I går, som var dag tre, hade jag en lång och intensiv arbetsdag, att hålla en workshop, tillsammans med min kollega, tillika man, med en arbetsgrupp. Så upp kl. 06.00 tog ett glas citronvatten, gjorde smoothies att ta med, packade ett antal frukter, ett paket dadlar och örttepåsar, och så iväg kl. 7.20. Jag hade bokat specialmat för oss två, med konferenslokalen där vi skulle vara men ville vara förberedd med matsäck för man vet ju aldrig vad som erbjuds i mat väg när man vill ha specialare.

Dagen startade med gemensam frukost och den var fantastisk. Stora fina salladsblad med skivad avokado och strimlad rädisa och så en skål med fruktsallad. Helt perfekt!
Till lunch blev det blomkål med tomatsås, en jättegod tomatsås. Maten var tillagad så det var ju ett litet avsteg, men den var vegansk och väldigt god och jag åt massor med gröna blad till så jag tycker det var helt okej i alla fall. Dessutom hade jag beställt frukt till rummet och det var verkligen ett rejält lass med frukt. Så matsäcken kom på skam och fick bäras hem igen.

Hela förmiddagen kände jag mig klar, skärpt och fokuserad men efter lunch kom en känsla av trötthet krypande och efter eftermiddags fikat kände jag mig helt slut. Jag började känna mig frusen och svag och fick prata uppmuntrande och peppande till mig själv de sista två timmarna. Väl hemma bara stöp jag och insåg att jag även fått lite feber. Min man, Carlos, fick komma med några frukter till sängen som middag. Utrensningen Funkar!

Dag 4

I dag har det varit en loj dag, sov länge, hade inga åtaganden mer än att gå till frisören, vilket är ett nöje. Han är så himla duktig och har alltid fina komplimanger till hands. Att gå dit är en bra boost för självkänslan och för humöret, vilket passar perfekt under en detox.

Nu ska jag packa för att resa ner till Spanien i morgon. Har beställt massor av härlig frukt och grönsaker från min eko-leverantör, där nere, som kommer levereras till parkeringen där bilen står och väntar. Människor är så vänliga och villiga att fixa så det funkar. Tacksam!

Dags att fundera över middag. Ska försöka mig på en raw-tomatsås, pesto med blötlagda solrosfrön, basilika, och lite kokosolja (olivolja ingår inte i min detox-mat) och så hyvlad gurka. Blir det bra blir det recept i morgon.

Fortsättning följer
Inger Ginger