Detox, dag 2

21 augusti 2017

Detox, dag 2

Åååh NEEEEJ!!

Vakande i morse med en fruktansvärd migrän och med den kommer illamåendet och en känsla av att kroppen är alldeles svag och jag klarar inte av att äta någonting. Det är helt enkelt bara vidrigt!!
Ett av mina fokusområden för att gör detoxen är att komma tillrätta med migrän.

Så här är jag med denna hemska huvudvärk och jag bara måste upp och jobba för att förbereda en workshop-dag jag ska hålla, för en företagsgrupp, i morgon. No way of return. Vad gör jag? Jag kan inte ens tänka en hel mening, bara ”jag måste få i mig en värktablett, snabbt!!”, direkt följd av dåligt samvete. Det känns ju sååå fel! Stön! Här gör jag offentlig detox och tänker att jag ska sätta i mig en värktablett på dag 2! Ont i huvudet som bara h-----e, samvetet som säger att jag är usel och så stressen att jag måste bli klar med planeringen för morgondagen. Nej, ta bort mig!!

Så, mitt i dimman får jag till mig någon form av vettig tanke, till slut, som säger mig: Men jösses, här är jag mitt i livet, det är ju så här det ser ut. Mitt liv är ju ingen föreställning, utan helt enkelt livet och det kan komma dagar som helt enkelt känns crap ibland och då får jag gör det bästa av det. Så jag inser att det bästa jag kan göra är att ta en tablett, se till att komma på fötter, få något i mig och göra det jag ska och bara fortsätta min detoxresa. En tablett kan inte vara avgörande tänker jag.

Nej, en tablett är inte avgörande, det förstår jag ju, och jag vet att allt man tar sig för måste göras med ett visst mått av öppenhet för att det inte alltid blir som man tänkt sig. Och när det inte blir som man tänkt sig så måste man helt enkelt improvisera och göra det bästa man kan ut ifrån situationen. Det kallas flexibilitet! Det är en egenskap som jag vill bli mästare på, som enligt min mening är så viktig att träna på. Det är så lätt att hemfalla åt prestige och att slå på sig själv med efterföljande skuldkänslor, när det inte blir som man tänkt sig. Det är så lätt att fastna i att vilja kontrollera livet, vilket är ett sätt att försätta sig själv i stress, vilket inte är alls är hälsosamt.

Så jag tog min tablett, sov en timma, gick upp och gjorde min dag, utan huvudvärk, utan dåligt samvete och utan stress.

Resan fortsätter.
IngerGinger