Detox, dag 15

3 september 2017

Detox, dag 15

Tips. Se till att ha alltid ha något med att äta när du går hemifrån, frukt eller lite juice, för det går fort att tappa energi om det går för lång tid mellan måltiderna, när man äter så här.

Wow, nu är jag på dag 15 och har därmed passerat halvtid, så dags för en halvtidsutvärdering.

Generellt så har det gått så himla bra, precis så bra som jag bara hade kunnat hoppas på. Dag 1 och dag 2 var tuffa och visst, jag längtar ibland efter att kunna variera maten lite mer och att äta tillagad mat någon gång ibland. Men inga ”cravings” alls, inget kaffesug, inget sötsug, inget vinsug och ingen otillfredsställd hunger för jag kan ju äta hur mycket jag vill. Kaffe var verkligen något jag trodde jag skulle sakna något enormt, men icke!

Jag har ju haft funderingar på hur det ska gå socialt i umgänge med andra. Än så länge har vi hållit oss mestadels med varandra, Carlos och jag, men i går satte vi även det sociala på prov, en spelning på en chiringuito – en strand restaurang – tillsammans med ett antal vänner. Det blev en riktigt härlig eftermiddag där vi satt tillsammans vid stranden vid långbord, lyssnade på fantastiska vänner som sjöng och spelade medan vi andra åt och drack, pratade och skrattade tillsammans. Ja, vi drack ju vatten då förstås och restaurangen fick ihop en perfekt sallad med gröna blad tomater och avokado till oss. Nu låter det här kanske överpositivt, men gårdagen var en sån där riktigt BRA dag! Och inte behövde vi kivas om vem som skulle köra heller.

Det här är ju naturligtvis min subjektiva version, Carlos skulle säkert kunna ge en helt annan, men… HAN HAR SLUTAT KLAGA!! Man skulle ju kunna undra om det är för att han gett upp eller för att han faktiskt också tycker att det går bra nu. Jag tror ju på det sistnämnda då, för i går sa han efter chiringuitobesöket att ”i dag känner jag mig stark, pigg och klar i huvudet”, och jag tänkte, YES, YES, YES det funkar!

Så till utvärdering av mina fokusområden.

Mina fokusområden för detoxen är migrän, benägenhet för urinvägsinfektioner och en ond led i höften.

Migrän hade jag ju dag 2, sen dess har den inte känts av. Lite tryck i huvudet kan jag få någon gång ibland men har förstått att det beror på att jag i bland äter för lite. Man behöver helt enkelt äta ganska ofta med en sådan här diet. Kanske inte en måltid men mellanmål, flera om dagen. Mellanmål har aldrig ingått i mina vanor tidigare så det är lätt att glömma det här. Jag sticker hemifrån och så efter ett tag kommer trycket i huvudet krypande. Så det gäller att vara förberedd och alltid ha, i alla fall, en frukt med i väskan.

 

Urinvägarna då? Jaa, jag har känt av urinvägarna nästan sen starten. Det verkar som det är något som aktiverats med detoxen för det kommer och går en känsla av irritation och tryck som inte släppt taget ännu. Men, det är nästan två veckor kvar och mycket kan hända ännu, så jag ser fram emot att det läker ut.

Höftleden, känslan i höftleden blir bättre och bättre jag känner mig rörligare och den hakar inte upp sig som känslan var förut. Bra tecken!

Sen har det tillkommit ett par bonus-effekter.

Jag har fått värmevallningar. Ooops, lite snopet. Det har jag varit mer eller mindre förskonad från även om det till slut verkar vara dags för klimakterie även för mig. Jag hoppas och tror att vallningarna är något som ska upp till ytan och ut.

Den andra bonuseffekten är vikten. Mina bekvämlighetskilon försvann utan att jag ens behövde tänka på det, 2,5 kg bara väck. Kan tänka mig ett halvt kilo till men sen kan det få räcka. Carlos har tappat ännu mer men han hade lite mer att ta av också ;-).

Avslutar med min nya favorit juice: citron, gurka, spenat, äpple, päron, ananas. Prova den!

Fortsättning följer
Inger Ginger