Detox, dag 1

20 augusti 2017

Detox dag 1

Okej, nu är jag igång!!

Men varför ska man detoxa?
Ja, det kan man ju undra när nu kroppen faktisk är helt fenomenal och också konstruerad för att eliminera skadliga ämnen och upprätthålla hälsa.
Ändå är det många av oss som lever med olika obalanser både fysiska och mentala. Smärtor i kroppen, problem med matsmältningen, övervikt mm. mm. men även humörsvängningar och nedstämdhet och det är bara några av de symptom som kan göra att vi kanske inte kan leva ett helt friskt liv i vår fulla kraft.

Så vad har gått snett då?
Vi lever ju i en tid då vi utsätter oss för betydligt mer gifter och onaturliga kemikalier än vad vi gjort tidigare i historien. Då pratar vi om, de senaste, ca 200 åren. Med luft och vatten får vi dagligen i oss onaturliga och skadliga ämnen. Storproduktion av livsmedel har lett till användande av en mängd onaturliga tillsatser som vi äter utan att tänka på det. Dessutom är många av våra vanliga livsmedel processade och därmed inte längre naturliga. Och med det i åtanke är det kanske inte konstigt om vår kropp blir överbelastad och inte orkar rensa ut allt.

Det här påverkar också immunförsvaret, som är en viktig del i vårt utrensningssystem, och förutom att vi bär på upplagrade toxiner och tungmetaller kan vi få överväxt av virus, bakterier och parasiter.
Ja, vad jag vill säga är helt enkelt att det är kanske inte så konstigt om vi drabbas av diverse fysiska och mentala symptom.

Den detox jag kommer följa grundar sig i ett system enligt Anthony William, med mina personliga modifikationer.
Jag kommer att berätta här på bloggen om hur min detox går, hur jag mår och vad jag äter. Jag har aldrig tidigare gjort någon så lång detox och jag känner mig både taggad och lite nervös. Jag har också min man med i processen, även om han har mycket motstånd, och några vänner som kommer ansluta under veckan som kommer, vilket känns väldigt stödjande.

Tanken är att jag efteråt kommer sätta ihop ett paket, med tips, inköpslistor och förslag på recept mm, som du kan köpa och ladda ner från hemsidan. För er som vill delta sätter vi upp en facebook-grupp, där jag ger stöd och tips och där man kan peppa varandra.

Min detoxdag 1, startade med att jag sov som en tonåring, vaknade först strax före kl. 11. Kollade Facebook och insåg att nu var inte bara jag engagerad. Helt underbart med respons!!
Därefter en jättebalja med örtte. Sen min favorit smoothie enligt Anthony William (AW) med blåbär, banan, apelsinjuice, persilja/koriander, korngräspulver och spirulina, toppad med broccoligroddar. Så urgott!!

Nu är det dags för lunchsallad, även om klockan redan är 3, som kommer bestå av ruccola, spetskål, gurka, selleri, mangold, körsbärstomater och plommon. Dressad med citronjuice, vitlök och örter.

Än så länge känns det som en helt vanlig och underbar dag!

Ser fram emot morgondagen, då jag återkommer med mer. Nu ut i solen!